Ljuset och fågelsången

Om människan på jorden, om liljor, vårbäckar och det eviga ljuset

Canzonetta gästspelar i Skara Domkyrka den 12 maj 2024 med en finstämd konsert på temat glädje, allvar och den stundande försommaren.

  • Åsa Nyberg, orgel, domkyrkoorganist
  • Kettil Skarby, dirigent
  • Gunilla Öbrink, presentatör

Var och när?

  • Skara Domkyrka
  • Söndag 12 maj 2024, kl. 16.00

Lite om programmet

Bland sångerna märks Under tiden av Georg Riedel. Texten av Kajenn (Caj Lundgren) inleds med: ”Fågelsången bara pågår, utan tankar utan frågor”. Som kontrast framför kören Tyst är det rum av Gabriella Gullin med text av Pär Lagerkvist. Två Ave Maria med olika karaktär, av Alice Tegnér respektive av Javier Busto, står också på programmet.

Felix Mendelssohns körklassiker Richte mich Gott har fått ny svensk text av Göran Greider. Kören framför även ett nyskrivet och klangfullt verk av Rolf Martinsson om det eviga ljuset, Lux aeterna, samt en svensk version av Cantique de Jean Racine av Gabriel Fauré. 

Det här inlägget postades i Konserter. Bokmärk permalänken.