Drama i Jerusalem – Lukaspassionen

Båda konserterna är tyvärr inställda på grund av coronaviruset. Vi hoppas kunna genomföra dem nästa år.

Det är kaos i Jerusalem! Laglösheten härskar. Grupperingar och klaner kämpar mot varandra. Upprorsmakare med olika syften gör livet osäkert och skrämmande för människorna. Men här finns också fredsmäklare och frälsare. Vem ska man tro på?


Lukaspassionen med musik av Rolf Martinsson och texter ur Lukasevangeliet och av Göran Greider kommer att uppföras inför påsken i Orsa och Uppsala. Det blir ett samarbete mellan Canzonetta och Orsa kyrkokör samt musiker från bland annat Orsa.

Tid, plats och biljetter

  • Palmsöndag 5 april klockan 16 i Orsa kyrka (fri entré, kollekt)
  • Dymmelonsdag 8 april klockan 19 i Uppsala domkyrka med introduktion av Göran Greider
  • Biljetter till konserten i Uppsala domkyrka via www.ticketmaster.se och i katedralbutiken. 150 kr ordinarie, 130 kr pensionär och student

Medverkande

Om Lukaspassionen

Lukaspassionen kräver färre solister och instrumentalister än de stora passionerna av Bach. Denna moderna passion passar därför bra att uppföras även i mindre kyrkor. Verket uruppfördes under påsken 2012 i tolv kyrkor i tolv av landets stift. I Uppsala var det Canzonetta och Uppsala katedralsångare som var med om att framföra stycket.

Musiken har skrivits av Rolf Martinsson, en av Sveriges internationellt mest framförda tonsättare. Stilistiskt blickar den både bakåt och framåt – den tar avstamp i Lukasevangeliet och barockmusiken och svingar sig till vår tids tonspråk.

Textförfattaren Göran Greider har flätat samman sina egna nutidsbetonade texter med utdrag ur Lukasevangeliet. Han kommer att introducera verket vid konserten i Uppsala domkyrka på dymmelonsdagen.

Uppförandet i Orsa och Uppsala kommer att göras i en något kortare version och för en något mindre besättning än vid uruppförandet. Oboe- och flöjtstämmorna har slagits ihop till en som spelas av en sopransaxofonist. Vissa delar har lyfts bort och speltiden blir nu en dryg timme.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ett himla spel, 8 februari 2020

Det verkar bli utsålt på vår föreställning!
Enstaka återlämnade biljetter kan köpas vid entrén.

Möt Gustaf Fröding och hans syster Cecilia när de återförenats i himlen. Konsert med Canzonetta och solister på Värmlands nation lördag 8 februari 2020 kl 15.00.

Kom med till himlen och träffa Gustaf Fröding. Han blir glatt överraskad då han efter några år i himlen får träffa sin syster Cecilia.

Den 8:e februari 2020 är det exakt 109 år sedan Gustaf dog, nej, då han föddes på nytt i himlen – det ska vi fira!

De har mycket att tala om från livet på jorden; Cecilia är full av kärlek till sin lillebror. Stundom beundrande, stundom kritisk.

Dialogerna – skrivna av Gunilla Öbrink och Lennart Prage – varvas med några av Gustafs mest älskade texter i de mest älskade tonsättningarna! Solosånger och körsånger.

Tid, plats och biljetter

Det verkar bli utsålt på vår föreställning!
Enstaka återlämnade biljetter kan köpas vid entrén.

  • Lördagen den 8 februari 2020 kl 15.00
  • Värmlands nation, Ingmar Bergmansgatan 2, Uppsala
  • Biljetter à 150 kr via körmedlemmar och vid entrén eller via canzonettauppsala@gmail.com, (ange ditt namn och antal biljetter).

Medverkande musiker

Gustaf gestaltas av Samuel Jarrickbarytonsångare från Stockholm. Han har bland annat spelat Shaunard i La Bohème, Papageno i Trollflöjten, titelrollen i Don Giovanni och Karlsson själv i Karlsson på taket.

Rollen som storasyster Cecilia görs av Ulrika Skarby, bördig från Uppsala. Hon debuterade med titelrollen i Carmen. Hennes Isabella i Rossinis Italienskan i Alger blev hyllad av kritikerna. Nyligen spelade hon Florence Pike i Brittens opera Albert Herring på Värmlandsoperan.

Båda sångarna hade huvudroller i Snäll rebell – en operasaga fritt efter Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton av Tage Danielsson. Gruppen Operaimprovi­satörerna och dess publik har haft fina stunder tack vare bland annat Ulrikas och Samuels sång, gestaltningsförmåga och kreativitet i stunden!

Pianist är Eric Skarby – kusin till den ena av sångsolisterna. Gedigen utbildning vid KMH och nu mycket engagerad som pianist, ackom­panjatör och dirigent. Just denna kväll (8 februari 2020) skulle han ha spelat på Cirkus – Häxorna på Eastwick – men han valde Fröding. Han har ju värmlands­blod på fädernet.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Passion för Jorden, 9 och 10 november

Canzonetta framför denna annorlunda passion för det som är oss så nära – vår egen Jord. Texterna är skrivna av Karin Liungman och musiken av Georg Riedel. Passionen framförs i Norrby kyrka i Sala och i Linnéträdgårdens Orangeri i Uppsala.

Passion för Jorden framförs både i Sala och i Uppsala.

Om Passion för Jorden

Redan för drygt tio år sedan skrev Karin Liungman reflekterande texter om hur vi behandlar och värdesätter vårt jordklot.

Frågeställningen var då inte alls på allas läppar på det sätt den är idag, då vi kan se mängder av tidningsartiklar och höra engagerade samtal som kretsar kring klimatförändring och resursutsugning.

Georg Riedel har skrivit den inkännande musiken till dessa texter. Så skapades Passion för Jorden, som vi nu får höra Canzonetta framföra.

Tid och plats

Medverkande

Berättare: Kerstin Geurtsen

Piano: Mona Burman

Bas: Anders ’Grosse’ Grotherus (endast i Uppsala)

Dirigent: Kettil Skarby

Biljetter

Biljetter à 100 kr kan köpas via körmedlemmarna eller vid entrén till konserten i Uppsala. I Sala är det gratis inträde.

Välkomna!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar